AMSTERDAM - Het wordt weer eens tijd dat Feyenoord een uitwedstrijd wint in de Eredivisie. De Rotterdammers verloren hun laatste vier uitduels. Ze moeten zondag naar FC Groningen, de koploper na drie speelronden, en een overwinning is dan ook niet vanzelfsprekend. Bij beide ploegen bestaat de mogelijkheid dat er een jubileum kan worden gevierd.

Groningen heeft nog twee goals nodig voor zijn 1400ste treffer in de Eredivisie. Op 29 augustus 1971 had Piet Fransen, die ook voor Feyenoord uitkwam, de primeur. Peter Houtman, die ook bij Feyenoord speelde, is met 62 doelpunten topscorer aller tijden van Groningen.

Bij Feyenoord staat Jon Dahl Tomasson 59 Eredivisiedoelpunten. Hij bezet daarmee de twaalfde plaats op de topschutterslijst aller tijden van de stadionploeg. Pierre van Hooijdonk staat elfde met 60 goals en Theo de Jong tiende met 61 goals.

Ajax
Ajax zal gezien de historie met meer vertrouwen aan het thuisduel met Vitesse beginnen. Het is wel eens anders geweest, maar Ajax is momenteel moeilijk te verslaan in de Amsterdam ArenA.

De Amsterdammers wonnen in de Eredivisie hun laatste zeven thuiswedstrijden en daar kan zondag nummer acht bijkomen als het zwalkende Vitesse op bezoek is. De ploeg uit Arnhem verloor zijn laatste vier uitduels in de Eredivisie.

Tribune
Beide clubs kregen eerder deze week een goed beeld van elkaar toen Vitesse het in de KNVB Beker opnam tegen Jong Ajax. De Arnhemmers wonnen op De Toekomst met 0-2 en op de tribune analyseerde de technische staf van Ajax 1 er lustig op los.