KEULEN - Trainer Fred Rutten heeft vrijdag met Schalke 04 de eerste nederlaag in de competitie geïncasseerd. De wankelende koploper van de Bundesliga verloor met 1-0 bij het gepromoveerde FC Köln. Verdediger Youssef Mohamad maakte het doelpunt.

Köln was in de eerste helft een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar Schalke, met international Orlando Engelaar en oud-PSV'er Jefferson Farfán in de basis, kwam steeds goed weg. De dreiging van een doelpunt werd echter steeds groter en vlak voor rust was het dan ook raak. Verdediger Youssouf Mohammad lette goed op bij een hoekschop en kopte de bal in de 43ste minuut achter doelman Ralf Fährmann.

Na de thee bleef Köln het beste van het spel houden, maar tot doelpunten kwam de thuisploeg niet. Pierre Womé vuurde nog een kanonskogel af, maar doelman Fährmann stond op de goede plaats. In blessuretijd leken de bezoekers nog met een punt naar huis te gaan.

Invaller Gerald Asamoah kopte een voorzet richting Halil Altintop, die de bal op de binnenkant van de paal kopte. Köln-doelman Farid Mondragón kon de bal echter grijpen, nadat deze terug het veld in was gestuiterd. Het was de eerste thuisoverwinning voor Köln.