ALMELO - Trainer Gertjan Verbeek van Feyenoord pleitte zondag na de nederlaag bij Heracles Almelo (3-1) voor vrijspraak voor zijn middenvelder Jonathan de Guzman. De olympische international kreeg bij een stand van 0-1 na een half uur de rode kaart van arbiter Roelof Luinge wegens slaan naar tegenstander Kwame Quansah. Daarna verloor de Rotterdamse ploeg de controle over de wedstrijd.

"Ik ben niet boos en niet teleurgesteld", liet Verbeek weten. "In de rust zei De Guzman tegen mij dat er van opzet geen sprake was. Ik geloofde hem meteen onvoorwaardelijk. De tv-beelden bevestigden later zijn verhaal. Als het wel opzettelijk was geweest, had hij van mij ook nog een schorsing gekregen."

Volgens Verbeek wilde De Guzman zich alleen maar bevrijden van Quansah. "Hij werd vastgehouden en wilde zich losrukken. Dat deed hij met zijn armen, zonder dat hij een klap wilde uitdelen. Daarom hoop ik op clementie en op vrijspraak bij de tuchtcommissie. Want als de eerste overtreding was bestraft, had die armbeweging bij De Guzman nooit plaatsgevonden."

Verbeek refereerde nog even aan PSV-speler Nordin Amrabat, die zich zaterdag in het uitduel met FC Utrecht (1-5) ook een paar keer moest losmaken van een tegenstander. "Kennelijk heeft hij dat ook nodig om een opponent van zich af te schudden. Na een paar keer kreeg Amrabat in Utrecht de gele kaart. Dat lijkt me dan meer dan genoeg."