AMSTERDAM - Jon Dahl Tomasson lijkt toch niet fit te zijn voor de competitieouverture tegen Heracles zondagmiddag. Op de vrijdagtraining van Feyenoord leek de teruggekeerde routinier probleemloos mee te kunnen doen, maar zaterdag haakte de aanvaller al na twintig minuten trainen af.

De ribblessure van de Deen speelde wederom op, waardoor de wedstrijd tegen Heracles waarschijnlijk te vroeg komt. Jonathan de Guzman en Leroy Fer trainde zaterdag wel volop mee en lijken inzetbaar tegen de club uit Almelo.

Niettemin kent de nieuwe trainer Gertjan Verbeek nog altijd grote personele problemen. Zo kan de oefenmeester naast Tomasson ook niet beschikken over Roy Makaay, Nicky Hofs, Karim El Ahmadi, Theo Lucius, Kevin Hofland en Andwélé Slory komen in Almelo niet in actie.

Jupiler League

Inmiddels lijkt de stadionclub versterking te zoeken in de Jupiler League. Nadat eerder al technisch directeur Peter Bosz en trainer Verbeek bij FC Zwolle zijn wezen kijken naar de Braziliaanse verdediger Botteghin, meldt De Telegraaf zondag dat ook adviseur Wim Jansen en scout Rinus Israel het 20-jarige talent inmiddels in actie hebben gezien.