UTRECHT - Huub Stevens was zaterdag na de ruime overwinning van PSV bij FC Utrecht (5-1) vooral tevreden over de doeltreffendheid van zijn ploeg. "Vooraf hadden we gehoopt op zo'n wedstrijdverloop. Maar hopen is vaak iets anders dan wat er in werkelijkheid gebeurt", zei de trainer van PSV.

"We hebben het ons zelf makkelijk gemaakt door op de juiste momenten toe te slaan." Stevens doelde daarmee op de periode kort voor rust. Binnen vier minuten maakten de Eindhovenaren drie doelpunten.

In de tweede helft kwamen daar nog eens twee treffers bij; een ongekend hoog aantal voor PSV dat de voorgaande seizoenen vaak het verwijt kreeg te weinig te scoren. "We hebben de wedstrijd kort voor rust op slot gedraaid en direct na de pauze het duel geconcentreerd afgemaakt."

Bij PSV was de gemiddelde leeftijd, met spelers als Stijn Wuytens, Nordin Amrabat, Erik Pieters en Dirk Marcellis, bijzonder laag. "Ik kijk naar kwaliteit, niet naar leeftijd", zei Stevens daarop.

Verdedigen

Assistent-trainer John van Loen van FC Utrecht had geen goed woord over voor de manier van verdedigen van zijn ploeg. "Omdat we veel spelers misten, kozen we er bewust voor in te zakken en de linies gesloten te houden."

"Dat lukte tot de veertigste minuut. Door persoonlijke fouten gaven we het duel weg. In de tweede helft was het voor ons hopen dat het niet 0-6, 0-7 of 0-8 werd."