AMSTERDAM - Zaterdagmiddag begint het nieuwe competitieseizoen voor FC Utrecht en PSV. Voor verdediger Erik Pieters betekent het bezoek aan de Galgenwaard een weerzien met de club waar hij de voorbijgaande twee seizoenen onder contract stond.

Met FC Utrecht versloeg hij zijn nieuwe werkgever PSV op 2 maart van dit jaar. Het werd toen 3-1.

Dat duel was de laatste competitienederlaag van de Eindhovenaren, alvorens ze de vierde kampioensschaal op rij claimden. Daarvoor was de club uit de lichtstad veertien duels op rij ongeslagen in de Galgenwaard. FC Utrecht won in de voorgaande 38 ontmoetingen slechts acht keer. PSV won zeventien keer, dertien keer eindigde het treffen in een remise.

De opvolger van Pieters op de linksbackpositie bij Utrecht werd afgelopen donderdag gepresenteerd. De Roemeen Mihai Nesu is na Lucian Sánmartean de tweede Roemeen en de negende buitenlander in de selectie van coach Willem van Hanegem. Op het laatste moment werd ook de Marokkaan Ali Boussaboun toegevoegd aan de groep. Hij speelde in het seizoen 2006/2007 al negen duels in het rode shirt van de Domstedelingen, alvorens hij op avontuur ging in Qatar.

Samen met Morten Skoubo, de nieuwe spits uit Denemarken, moet Boussaboun het gemis van Robin Nelisse, die vorig seizoen zestien doelpunten maakte en nu bij Red Bull Salzburg speelt, doen vergeten. Op het middenveld verwacht het publiek veel van Michael Silberbauer. De Deense middenvelder scoorde bij zijn vorige clubs FC Kopenhagen en AaB bij elkaar 39 keer.

PSV is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een prijs. Zaterdag werd Feyenoord verslagen (2-0) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Maar het enige zilverwerk dat Huub Stevens, die vijf voorgangers zag debuteren met een nederlaag in de Eredivisie, echt wil veroveren is de kampioensschaal. Die won hij al drie keer als speler van PSV.