AMSTERDAM - FC Twente verdedigt zaterdag in Kerkrade een fraaie reeks. De ploeg is de laatste dertien duels in de Eredivisie en de play-offs ongeslagen. De laatste nederlaag van de Tukkers was op 16 februari van dit jaar tegen Roda JC.

De Limburgers, toen nog met Cheikh Tioté in de gelederen, waren met 3-1 te sterk.

Tioté liet zich woensdag met FC Twente naar de slachtbank leiden in het Emirates Stadium in Londen. In de voorronde van de Champions League won Arsenal met liefst 4-0. Voor de formatie uit Enschede was het daarna vooral wonden likken en snel de knop omdraaien voor de start van de competitie.

Daarin kan de ploeg van coach Steve McClaren niet beschikken over de aan zijn hamstrings geblesseerde Marko Arnautovic. Ook het meespelen van Youssouf Hersi is niet zeker. De middenvelder is nog maar net hersteld van een kwetsuur, die hem tegen Arsenal nog aan de kant hield. Mocht Hersi nog niet fit genoeg zijn voor een plek bij de eerste elf, dan zou dat mentaal mee kunnen wegen bij de Tukkers.

Twente begon zijn reeks van dertien ongeslagen duels op het moment dat Hersi een basisplaats kreeg. De middenvelder beloonde het vertrouwen van oud-coach Fred Rutten met zeven treffers.