PEKING - Celtic wil van de KNVB weten hoe de positie van speler Evander Sno is na de uitspraak van het sporttribunaal (CAS) in de zaak-Messi. De Schotse club eist de middenvelder van de Nederlandse olympische voetbalploeg nog niet op, maar is benieuwd naar het standpunt van de KNVB in deze kwestie.

"We zullen maandag een briefje aan Celtic sturen'', liet KNVB-directeur betaald voetbal Henk Kesler zaterdag in het Holland House in Peking weten. "We zitten op één lijn met het IOC en de FIFA. Dat betekent dat we willen dat Sno gewoon in China blijft om het olympisch toernooi af te maken.''

Financiële vergoeding

Celtic informeerde na het CAS-vonnis eveneens naar een mogelijke financiële vergoeding voor het afstaan van Sno. "Daar beginnen we bij de KNVB niet aan. Dan is het einde zoek'', zei Kesler. Sno wacht overigens na zijn rode kaart donderdag in de openingswedstrijd tegen Nigeria (0-0) nog steeds op zijn (onvermijdelijke) schorsing.

Messi

Het CAS besloot woensdag dat voetbalclubs niet verplicht zijn hun spelers af te staan voor de Spelen. Daardoor had FC Barcelona bijvoorbeeld sterspeler Lionel Messi kunnen terugroepen uit Peking. De Argentijn is echter in China gebleven. Twee Servische voetballers moesten op last van hun club Partizan Belgrado na de uitspraak wel terugkeren.