AMSTERDAM - VfB Stuttgart heeft zich geplaatst voor de tweede voorronde van de Uefa Cup. De Duitse club was in de laatste ronde van het Intertoto-toernooi na verlenging met 3-0 te sterk voor het Russische Saturn Ramenskoje.

Stuttgart-trainer Armin Veh kon nog niet beschikken over aankoop Khalid Boulahrouz. Zonder de Oranje-international had de Duitse kampioen van 2007 moeite met de stugge defensie van Saturn. De Russen verdedigden hun 1-0 overwinning uit de eerste wedstrijd. Het duurde tot in de 83e minuut voordat Simak de ban brak. De Tsjech krulde de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek.

Marica sloeg in de 108e en in de 110e minuut toe voor de thuisploeg en zorgde zo voor opluchting bij de ruim twaalfduizend fans. Stuttgart moet nu komende maand de tweede voorronde overleven om het hoofdtoernooi van de Uefa Cup te halen. Eerder zondag redde NAC Breda het niet in het Intertoto-toernooi. De ploeg van Robert Maaskant ging in Trondheim met 2-0 onderuit tegen Rosenborg.