LONDEN - Luiz Felipe Scolari is de nieuwe coach van Chelsea. Dat heeft de Engelse voetbalclub woensdag gemeld. De Braziliaan is momenteel als bondscoach van Portugal bezig aan het Europees kampioenschap. Scolari won met Portugal woensdag de tweede wedstrijd op rij in groep A.

Scolari is bij Chelsea de opvolger van de Israëliër Avram Grant, die na het afgelopen seizoen werd ontslagen. Grant haalde met Chelsea wel de finale van de Champions League, maar verloor daarin van Manchester United.

Chelsea heeft geen details bekendgemaakt over de verbintenis met Scolari. ,,Uit respect voor zijn huidige functie en om hem daarin zo weinig mogelijk te storen, zal noch Chelsea noch Scolari nader ingaan op dit contract'', staat op de website van de club. Scolari begint op 1 juli in Londen. Tot die tijd hebben beide partijen mediastilte afgekondigd over deze overgang.

Scolari (59) won in 2002 met Brazilië de wereldtitel. Vier jaar geleden haalde hij met Portugal de finale van het EK, waarin het gastland verloor van Griekenland. Scolari trainde veel clubteams, waaronder Gremio, Cruzeiro en Palmeiras.