AMSTERDAM - De KNVB maakt zich een stuk drukker over het verdwijnen van een voetbal met handtekeningen, dan over de verdwijning van de Humphrey Mijnals Bokaal, die de bond een maand geleden verloor.

De historische bokaal, die diende als wisselbeker van de Suriprofs, werd door de bond zoekgemaakt na het door Jong Oranje gewonnen demonstratieduel in 2007 (2-0). De KNVB weigerde echter mee te betalen aan een nieuw exemplaar, omdat het naar eigen zeggen niet op de hoogte was dat de trofee een wisselbeker betrof. Daarmee deed de voetbalbond het 'incident' af.

Blatter

De, met handtekeningen van de selectie van het Nederlands elftal versierde, voetbal is echter een ander verhaal. Die was namelijk bedoeld voor FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Henk Kesler is nu dan ook bereid hard op te treden tegen de onverlaat die de bal onrechtmatig heeft meegenomen. "De persoon in kwestie kan de bal terugbrengen, anders zullen camerabeelden hem of haar verraden en wacht er een stadionverbod", schreef hij in zijn column.

Vorige maand riep Mijnals tijdens de wedstrijd van dit jaar tegen Volendam (3-1) door de speakers dat zijn beker gestolen was. De vraag is nu of Sepp Blatter een even emotionele oproep voor zijn bal zal doen tijdens Nederland - Frankrijk.