AMSTERDAM - Andries Jonker blijft bij Willem II de dubbelfunctie van technisch directeur én hoofdtrainer vervullen. Dat maakte de club woensdag op een persconferentie bekend.

De technische staf van Jonker is voor komend seizoen versterkt met assistent-coach Alfons Groenendijk. Hij werkte de afgelopen twee jaar bij Ajax. Daar werd zijn contract niet verlengd.

"De keuze voor Jonker als trainer is een logische", zei voorzitter Hans Verbunt. "Het bestuur is tevreden over zijn resultaten. Het aantal punten voldeed aan de verwachting en die werden behaald met een aanvallende speelstijl. Bovendien heeft Andries een belangrijke rol gespeeld in de samenstelling van het merendeel van de selectie."

"We hebben echter wel als voorwaarde gesteld dat hij een technische staf moet formeren die zelfstandig kan opereren", vervolgde Verbunt. "Zodat hij voldoende ruimte heeft om uitvoering te geven aan zijn taken als technisch directeur. Met de aanstelling van Alfons Groenendijk en Marcel Valk is hij daarin geslaagd."