NEUCHATEL - Ruud van Nistelrooij is de koning van randje buitenspel. Dat vindt de Braziliaanse bondscoach van Portugal, Luiz Felipe Scolari. "Hij is de beste ter wereld als het gaat om balanceren op de rand van buitenspel."

Scolari zei dit dinsdag een dag na het veelbesproken doelpunt van de spits van Real Madrid in Oranje's eerste EK-wedstrijd tegen Italië (3-0). De treffer leek gemaakt in buitenspelpositie, maar verdediger Christian Panucci hief dat achter de achterlijn op."

Van Nistelrooij balanceert heel slim, hij is op dat gebied de beste ter wereld", prees Scolari de Nederlander. Het doelpunt tegen Italië had volgens Scolari echter niet goedgekeurd mogen worden. "Voor mij was dat wel buitenspel. In theorie misschien niet, maar ik vind dat de praktijk maandagavond de theorie heeft ingehaald."

Carvalho

Ook de Portugese verdediger Ricardo Carvalho vond de treffer onterecht toegekend. "Ik begrijp dat de scheidsrechter dat in het veld niet allemaal kan omvatten, maar als je de tv-beelden rustig analyseert, moet je concluderen dat het een ongeldige goal was."

Lees alles over het EK op de special.