GELSENKIRCHEN/EINDHOVEN - PSV heeft aanvaller Jefferson Farfan verkocht aan Schalke 04. De Duitse club bereikte dinsdag een akkoord met zowel PSV als Farfan. Dat liet Schalke op de eigen website weten. Farfan tekent binnenkort een vierjarig contract bij de ploeg uit Gelsenkirchen, die komend seizoen onder leiding staat van Fred Rutten.

De 23-jarige Farfan speelde de afgelopen vier jaar voor PSV, waarmee hij ieder seizoen de landstitel won. In de eredivisie maakte de Peruaan 57 doelpunten in 118 wedstrijden. In de Champions League was Farfan vier keer trefzeker in 34 wedstrijden. De Eindhovenaren strandden in 2005 in de halve finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Andreas Müller, manager van Schalke 04, denkt dat Farfan de club uit Gelsenkirchen een flinke impuls kan geven. "Hij heeft in Nederland en in de Champions League regelmatig zijn kwaliteiten laten zien. Als hij door de medische keuring komt, en daar ga ik vanuit, hebben we een speler vastgelegd die op meerdere posities in de aanval inzetbaar is."