BERN - De prestatie was mooi, maar de spelers van het Nederlands elftal mogen niet te vroeg juichen. Die reactie gaf middenvelder Wesley Sneijder maandag direct na de zege van 3-0 op wereldkampioen Italië. "We hebben nog niets, we mogen niet verslappen."

Sneijder, die zelf de 2-0 maakte, wees voor de camera van de NOS op het 'grote doel' van Oranje. "We hebben voor dit toernooi al tegen elkaar gezegd wat onze doelen zijn. We willen de finale halen en die finale winnen."

Sneijder, man van de wedstrijd, wil waken voor te veel feestvreugde. "Als we verslappen, halen we de finale zeker niet. Dat de supporters nu feesten is prima, maar wij blijven nuchter. Natuurlijk gaan we zo best even uit ons dak, want dit moet je vieren, maar we mogen niet verslappen."

De goal die hij maakte kwam volgens Sneijder voort uit "een counter uit het boekje. Van Bronckhorst haalde een bal van de lijn, ging vervolgens diep, gaf een goede voorzet en Kuijt legt hem breed. Deze goal blijft nog wel even in mijn geheugen."

Bekijk voor al het EK-nieuws de special van NU.nl op ek.nusport.nl.