AMSTERDAM - Klaas Jan Huntelaar zal in zijn beslissing of hij blijft bij Ajax gedeeltelijk laten meewegen of Marco van Basten hem opstelt op het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. Dit meldt de spits tegen de Telegraaf.

"Dat zal ik natuurlijk wel een beetje laten meewegen," zegt Huntelaar in de krant. "Maar over mijn toekomst zijn nog geen beslissingen genomen en dat hoeft ook niet voor het EK. Wat zeker niet klopt, is dat ik bij Real Madrid zou hebben getekend."

Een goed toernooi in de Alpen kan de interesse van andere clubs in de Amsterdamse goalgetter natuurlijk vergroten. Eerder werden Juventus, Real en Barcelona gelinkt aan de international. Maar daarvoor moet Huntelaar natuurlijk wel spelen. En dat deed hij de afgelopen wedstrijden tot zijn grote verdriet niet zo veel.

"Tegen Wales begreep ik de beslissing omdat we de laatste tien minuten specifiek oefenden met een breekijzer, met Jan Vennegoor of Hesselink," meent 'The Hunter'. "Tegen Denemarken snapte ik niet waarom ik Ruud van Nistelrooy niet mocht vervangen."

Kans

Of hij nog een faire kans zal krijgen op het toernooi, weet de spits niet. "We zullen zien. Natuurlijk neem ik geen genoegen met een rol op de bank, omdat dit m'n eerste grote toernooi is. Ik wil altijd spelen en moet dus presteren op de training. De rest heb ik niet in de hand. Ik doe mijn best, wacht op een kans en zal die vervolgens pakken."

©NUsport