AMSTERDAM - Los Angeles Galaxy heeft dankzij een 3-2 thuiszege op Colorado Rapids de leiding in de Western Conference van de MLS overgenomen. Het team van Ruud Gullit kwam 3-0 voor, maar liet de Rapids nog bijna terugkomen.

Beide teams speelden de tweede helft met tien man, nadat in de slotfase van de eerste helft kort na elkaar twee rode kaarten werden uitgedeeld. LA Galaxy, met de van interlandverplichtingen teruggekeerde David Beckham in de basis, begon sterk in het eigen Home Depot Center.

Na vier minuten passeerde Alvaro Pires Colorado-keeper Preston Burpo al. Edson Buddle en Ely Allen voerden de score verder op voordat de Rapids een kwartier voor tijd via Colin Clark tegenscoorden. De aansluitingstreffer kwam zeven minuten voor tijd van Hercules Gomez.

Patroon

Gullit herkent inmiddels een patroon in het wisselvallige spel van zijn ploeg. Het ene moment wordt goed gespeeld, het andere moment te gemakzuchtig. "Ik denk dat we verzuimd hebben de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot te gooien", zei de Nederlandse trainer na afloop. "Daardoor kom je onnodig in de problemen."

Door de zege stijgt Los Angeles over Colorado Rapids heen naar de eerste plaats in de Western Conference met zeventien punten uit elf wedstrijden. De Rapids hebben twee punten minder. In het oosten gaat New England Revolution aan de leiding. Die ploeg heeft 23 punten uit twaalf duels. Nummer twee Chicago Fire heeft vier punten minder, maar kwam ook twee wedstrijden minder in actie.

©Novum