KLAGENFURT - Voor Leo Beenhakker begint het Europees kampioenschap voetbal meteen met de beladen ontmoeting met Duitsland. De bondscoach van Polen voorkwam deze week al een heuse rel tussen beide landen door met veel tact te reageren op een opruiende fotomontage van een Pools tabloid.

Onder de kop 'Leo, bezorg ons deze hoofden' werd de geboren Rotterdammer afgebeeld terwijl hij de hoofden van de Duitse bondscoach Joachim Löw en vedette Michael Ballack vasthield. Beenhakker nam direct afstand van die montage en bood namens het Poolse team excuses aan.

Het incident onderstreept maar weer eens de moeizame relatie tussen Polen en Duitsland. Het zal zondagavond (20.45 uur) in Klagenfurt dan ook een verhit duel worden. 'Die Mannschaft' is vrij van blessures en hoopt in de openingswedstrijd een flinke stap naar de kwartfinale te zetten.

Beenhakker zag Jakub Blaszczykowski en reservedoelman Tomasz Kuszczak in aanloop naar het EK afhaken wegens een blessure. Hij heeft inmiddels vervangers opgeroepen.

Bekijk voor al het nieuws de EK-special