AMSTERDAM - Ibrahim Afellay heeft zijn club PSV gewaarschuwd snel en kordaat op te treden met de contractverlenging van zijn ploegmaat Ismail Aissati. "Ik vraag me wel eens af of de club weet wat ze met iemand als Ismail in huis hebben. Volgens mij beseffen ze het niet helemaal", verklaarde Afellay tegenover ELF.

Volgens de international heeft een speler als Aissati altijd een meerwaarde voor de ploeg. "Ik weet wat hij kan brengen voor het elftal. Ismail kan ons naar een hoger niveau tillen. Een fitte Aissati is bij mij nooit een vraagteken."

Afellay snapt dan ook niet dat Aissati zo weinig heeft gespeeld het afgelopen seizoen. De aanvallende middenvelder denkt dat hij samen met zijn vriend een prima duo kan vormen op het middenveld. "Ik hoop dat we komend jaar samen aan een mooie periode kunnen beginnen", concludeert Afellay.

De jonge middenvelder kreeg van PSV al eerder een contractverlenging aangeboden, maar Aissati besloot daar niet op in te gaan. De speler is ontevreden over het aantal speelminuten en wil bovenal een garantie dat hij komend seizoen meer op het veld staat. Mocht Aissati niet bijtekenen, dan mag hij aan het eind van volgend seizoen Eindhoven gratis verlaten.