EINDHOVEN - De veelbekritiseerde PSV-directeur Jan Reker blijft tamelijk nuchter onder alle commotie rondom zijn functioneren. Reker voelt geen extra druk op zijn positie.

Dat zegt de algemeen directeur van PSV in een interview op de website van de Volkskrant, waarin hij ingaat op de aantijgingen van onder anderen doelman Heurelho Gomes, technisch manager Stan Valckx en superscout Piet de Visser.

"Het valt mee hoor", zei Reker. "Er wordt veel gezegd. Maar wat waar is, is iets anders. Als ik zie wie mij voor leugenaar uitmaakt, dan stoort me dat niet. Niet bij die mensen."

Crisissituatie

Reker wil binnen een paar dagen inhoudelijk reageren op de huidige crisissituatie bij de landskampioen. Na zijn gesprek vorige week met Gomes, waarin hij een flinke boete aan de Braziliaan uitdeelde wegens ontoelaatbare uitlatingen, liet de belaagde algemeen directeur niets meer van zich horen. Valckx en De Visser daarentegen vielen Gomes nadien bij en uitten eveneens een groot ongenoegen over hun baas.

Duidelijkheid

De supportersvereniging van PSV riep Reker en de Raad van Commissarissen (RvC) dinsdag op om snel duidelijkheid te verschaffen over een aantal zaken om daarmee de rust binnen en buiten de club te herstellen. Voorzitter Frits Schuitema benadrukte woensdag in De Telegraaf dat de RvC vierkant achter Reker blijft staan.