AMSTERDAM - Alessandro Del Piero keert wellicht terug in het Italiaanse elftal. De 33-jarige aanvaller van Juventus is dit seizoen uitstekend op dreef met achttien treffers in 34 Serie A-duels en dat is ook bondscoach Roberto Donadoni niet ontgaan.

Donadoni zinspeelde dinsdag in de Italiaanse krant La Repubblica op een rentree van Del Piero bij de Azzurri. Donadoni riep Del Piero na het EK-kwalificatieduel met Frankrijk op 8 september 2007 niet meer op. Op de vraag of hij de aanvaller nu weer een kans wilde geven antwoordde hij: "Zes maanden geleden niet, maar nu? Ja, meteen. De feiten spreken voor zich."

Als Donadoni Del Piero opneemt in zijn EK-selectie, kan de aanvaller zijn vierde EK spelen. In 2000 haalde hij met Italië de finale, waarin met 2-1 werd verloren van Frankrijk.

Zijn huidige aanvalspartner bij Juve, David Trézéguet, maakte destijds de Golden Goal. Italië bereikte de finale dankzij een overwinning in de halve finales op Nederland. Oranje is ook in Zwitserland en Oostenrijk één van de tegenstanders van Italië in de groepsfase.