AMSTERDAM – Aan de interne problematiek binnen PSV komt maar geen einde. Na de openhartige woorden van Gomes (‘Reker eruit of ik eruit’) en het opstappen van technisch manager Stan Valckx keert nu ook scout Piet de Visser zich tegen algemeen directeur Jan Reker.

De Visser bekent tegen VI dat hij zich ergert aan de rol van Reker binnen PSV. "Al vóór zijn aanstelling afgelopen zomer was mijn advies aan de raad van commissarissen: Laat hem niet op de technische stoel zitten."

"Hij is een voetbalman en wil zich altijd overal mee bemoeien. Als je dat niet indamt, krijg je onherroepelijk problemen," vertelt de ontdekker van Gomes en Alex.

Beloftes

Vooral de loze beloftes van de algemeen directeur waren De Visser een doorn in het oog. Zo speelde de Braziliaan Jonathan Reis bij lange na niet de beloofde 25 wedstrijden in het eerste elftal. En werd Kenneth Perez naar Eindhoven gehaald terwijl Reker juist tijdens een scoutingvergadering had gezegd dat hij de Deen in Amsterdam zou laten.

"Ik heb tegen Reker gezegd: Jij doet beloftes aan spelers die je nooit kunt nakomen tegenover je trainer. Die spelers komen vervolgens bij hun zaakwaarnemers. Die schieten mij aan, want ik heb de spelers gescout. Ik zit daardoor in een moeilijk parket, want beloftes worden niet nagekomen," concludeert de 73-jarige De Visser die per direct opstapt bij PSV.

©NUsport