AMSTERDAM - Jordi Hoogstrate speelt volgend seizoen mee met Jong FC Groningen. De 24-jarige middenvelder tekende maandag een verbintenis voor één seizoen.

Hoogstrate werd de afgelopen twee seizoenen door PSV verhuurd aan FC Emmen. In september vorig jaar liep hij een zware knieblessure op. Eerder kampte hij met psychische problemen. "Het wordt nu weer tijd me volledig op het voetballen te richten", zegt Hoogstrate op de clubsite.

"Ik heb ongelooflijk veel zin om weer wedstrijden te spelen. Ik train sinds een tijdje weer mee met de selectie van Jong FC Groningen. Ik ben voor negentig procent wedstrijdfit. Ik vind het fantastisch dat FC Groningen me deze kans biedt. Ik zie dit weer als een volgende stap. We zullen wel zien waartoe het leidt."

Hoogstrate debuteerde als tiener al in het eerste van Groningen, waarna PSV toehapte en hem contracteerde. In Eindhoven kreeg hij last van psychische problemen, waarna hij lang uit de roulatie was. Hoogstrate probeert nu via de geleidelijke weg terug te keren op het hoogste niveau.