AMSTERDAM - Het geruchtmakende interview van PSV-doelman Gomes met Voetbal International blijft stof doen opwaaien. De discussie spitst zich steeds meer toe op de rol van Vlado Lemic. Oud-voorzitter Harry van Raaij staat duidelijk minder negatief tegenover de rol die Lemic binnen PSV vervult dan Jan Reker.

In de Volkskrant vertelt Van Raaij zaterdag dat Lemic via Kezman binnenkwam bij PSV en later ook bij de komst van Alex betrokken was. "Je moet zulke mensen niet teveel invloed op je beleid laten hebben", aldus Van Raaij. Eerder gaf interim-trainer Sef Vergoossen al aan dat Lemic 'onverantwoord diep in PSV zit'.

Netwerk

De onder vuur liggende algemeen directeur Jan Reker zou Lemic daarom willen lozen. Toch is dat onverstandig, meent Van Raaij. "Als veel belangrijke spelers aan één man zijn verbonden, moet je daarmee zorgvuldig omgaan. Aan de andere kant heb je mannen als Lemic nodig. Ze hebben een belangrijk netwerk. Je moet ermee leren leven."

Adviseur

De naam van de invloedrijke Serviër kwam naar boven toen Reker stelde de woorden en houding van zaakwaarnemer Lemic te herkennen in de kritiek van Gomes. Opmerkelijk is dat Lemic geen officiële papieren heeft om zaakwaarnemer te zijn. Zijn broer Zoran heeft wel een makelaarslicentie. Vlado zou meer als adviseur fungeren.

Valckx

Over de toekomst van technisch manager Stan Valckx is nog onduidelijkheid. Hij zou het veld moeten ruimen onder meer vanwege te nauwe banden met Lemic.