EINDHOVEN - Stan Valckx heeft het vertrouwen in algemeen directeur Jan Reker van PSV opgezegd. Dat bevestigde de manager technische zaken van de Eindhovense club vrijdagavond.

Valckx zegt achter Heurelho Gomes te staan. De Braziliaanse doelman uitte woensdag harde kritiek op Reker in Voetbal International. Een verdere samenwerking tussen Valckx en de directeur lijkt daardoor onmogelijk.

Valckx ontkende op non-actief te zijn gezet door de clubleiding van de landskampioen. "Ik heb vandaag (vrijdag) gewoon gewerkt." Het contract van de oud-international bij PSV loopt nog door tot 2010. Reker was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de Eindhovense club zei niets te weten over de vertrouwensbreuk tussen de twee directeuren.

Vlado Lemic

Reker verwijt Valckx onder meer dat hij nauwe banden onderhoudt met Vlado Lemic, de 'huismakelaar' van PSV die ook de zaakwaarnemer is van zeven selectiespelers (onder wie doelman Gomes). De leiding van PSV is van mening dat de invloed van Lemic binnen de club te groot is geworden en wil daar nu tegen optreden. Reker herkende in het interview van woensdag de "toon en houding" van Lemic. Gomes liet volgens VI echter weten dat zijn uitlatingen mede gebaseerd zijn op verklaringen van Valckx.

Gomes gaf in het interview aan dat Reker in zijn ogen wanbeleid voert. "Reker eruit of ik eruit", zei de keeper. En verder: "Ik heb geen vertrouwen meer in de club zolang deze wordt geleid door Reker. Hij is niet een of twee keer zijn woord aan mij niet nagekomen, maar wel drie of vier keer. Reker is geen man van zijn woord. Wij kunnen onmogelijk samen verder."

De aanstaande breuk met Valckx kan grote gevolgen hebben. Reker wordt gesteund door de Raad van Commissarissen van PSV. Gomes staat aan de kant van de technisch manager, net als vermoedelijk andere spelers waarvoor Lemic werkt. Na een persoonlijk gesprek met Reker kreeg Gomes donderdag een geldboete. De keeper nam echter niets van zijn woorden terug. Hij vliegt zaterdag naar zijn vaderland Brazilië voor een korte vakantie van tien dagen.