ARNHEM - Vitesse gaat op zoek naar extra geld om de A-selectie te versterken. Daartoe geeft de Arnhemse eredivisieclub op korte termijn aandelen uit. De aandelen zijn per pakket van vijftig stuks te koop voor een bedrag van 50.000 euro.

De Arnhemse eredivisionist wil op die manier extra geld binnenhalen, waarmee hij deze zomer de transfermarkt op kan. "Het uitgeven van aandelen is een onderdeel van het revitaliseringplan voor de club", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite. "Het is essentieel dat wij de komende maanden kunnen handelen op de transfermarkt."

Vitesse balanceerde dit jaar financieel op de rand van de afgrond, maar nadat de gemeenteraad vorige maand akkoord ging met het kwijtschelden van een miljoenenschuld durft de club zich weer op de toekomst te richten. "Nu de surseance van betaling is opgeheven en de schulden zijn gesaneerd, ligt de prioriteit bij het komend seizoen", zegt Van der Kraan. Omdat Vitesse zich niet plaatste voor de play-offs is het seizoen voor de Arnhemmers al voorbij.

De aandelen worden per pakket van vijftig stuks verkocht. Zo'n pakket kost vijftigduizend euro. In totaal hoopt de Gelderse club veertig pakketten te verkopen.