AMSTERDAM – Hertha BSC is onverrichter zaken teruggekeerd naar Duitsland. De Telegraaf meldt dat de club uit Berlijn zijn oog had laten vallen op Erik Pieters, maar de linksback van FC Utrecht prefereerde een langer verblijf in Nederland boven een transfer.

"Het is heel erg mooi als je door zo'n club wordt gevolgd, maar ik denk dat het niet verstandig is om nu al naar het buitenland te gaan," vertelt Pieters in De Telegraaf. "Volgens mij is het logischer om eerst te kijken of ik de stap naar een Nederlandse topclub kan maken en daar kan meedraaien."

De linksback is dit seizoen één van de betere spelers van FC Utrecht en inmiddels ook onomstreden op zijn plek in Jong Oranje. PSV is naar verluidt geïnteresseerd in Pieters terwijl ook Ajax eerder de jeugdige speler wilde overnemen. Zijn contract loopt nog tot 2011.

Kruys

Verder lijkt Rick Kruys bezig te zijn aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van FC Utrecht. De middenvelder kreeg onlangs van technisch directeur Piet Buter te horen dat hij volgend seizoen waarschijnlijk verhuurd wordt. Dit schoot de jongeling in het verkeerde keelgat.

"Ik begrijp niet waarom Piet Buter alleen over verhuur is begonnen, want in het gesprek met hem heb ik duidelijk gemaakt dat ik graag verkocht wil worden," vertelt Kruys in VI. "Ik sluit een verhuur niet uit, maar dan moet het wel een heel interessante club zijn."

Kruys is ook dit seizoen geen vaste waarde in de hoofdmacht van FC Utrecht. Hij kwam dit seizoen twintigmaal in actie, dertien maal als basisspeler. Zijn contract loopt nog tot 2010.

©NUsport