LIVERPOOL - De meeste voetballiefhebbers twijfelen er niet aan. De 'cup met de grote oren' voor de winnaar van de Champions League gaat naar Engeland. Vraag is alleen welke club de bokaal straks in de prijzenkast gaat zetten.

Liverpool en Chelsea geven dinsdagavond een deel van het antwoord in hun eerste onderlinge duel in de halve eindstrijd, althans van dit seizoen. Beide clubs staan al voor de derde keer in vier jaar tegenover elkaar in de eindfase van de Champions League. Beide voorgaande keren won Liverpool, evenals in de halve finale van de FA Cup 2006 trouwens.

Gerrard

In de kwartfinale was Liverpool, met veel dank aan Ryan Babel, ook al succesvol tegen een andere club uit de Premier League, Arsenal. Alleen in de reguliere competitie wil het nog niet zo vlotten tegen de andere topteams. "Op de langere termijn hebben Arsenal, Chelsea en Manchester United wellicht toch wat meer kwaliteit. Vooral in de breedte", meent trainer Rafael Benitez.

De Spanjaard, die waarschijnlijk Dirk Kuijt en Babel laat beginnen, kan op Anfield Road een beroep doen op aanvoerder Steven Gerrard. De vedette had last van zijn nek maar kan spelen. Zijn Londense collega Avram Grant was bang zijn Engelse sterspeler Frank Lampard te moeten missen wegens familieomstandigheden. Die vrees bleek ongegrond.