AMSTERDAM - De kans dat Klaas-Jan Huntelaar ook volgend seizoen nog bij Ajax voetbalt, wordt steeds groter. De spits werd de laatste tijd meerdere malen in verband gebracht met Europese topclubs, maar gaat binnenkort met Ajax praten. "Marco van Basten wil heel graag dat ik bij Ajax blijf", zegt de aanvaller op de clubsite.

"Er zit een gesprek aan te komen met Ajax. Daarom wacht ik gewoon af en zie wel wat er gaat gebeuren. Er moet wel iets zijn waarvan ik zeg: dit voelt goed dit ga ik doen", vertelt de felbegeerde aanvaller op de Ajax-site.

Mogelijk vertrekt Huntelaar dus toch gewoon deze zomer uit Nederland. Waar de reis dan heen gaat is nog onduidelijk. Real Madrid-trainer Bernd Schuster liet eerder al weten gecharmeerd te zijn van de aanvaller uit de achterhoek.

Voorkeur

Zelf heeft de international geen echte voorkeur voor een land. "Alle landen hebben wel wat. Spanje heeft van alles wat. Engeland heeft opzwepend, enthousiast publiek en een mooie voetbalsfeer. In Italië is de sfeer in de stadions wat minder, maar die mensen zijn wel helemaal gek van voetbal. Ze leven er echt helemaal voor."