ALKMAAR - Oud-directeur Maarten Fontein van Ajax gaat 1 mei aan de slag bij AZ. De Alkmaarse club bevestigde dinsdagochtend een bericht daarover in De Telegraaf. Zijn contract bij Ajax is per 1 april ontbonden.

Fontein heeft bij AZ een aanstelling gekregen als directeur commerciële zaken en marketing. In die functie gaat hij zich vooral richten op internationale betrekkingen, sponsoring en strategie.Fontein kreeg in het rapport van de commissie-Coronel bij Ajax veel kritiek. Hij bedwong bij zijn gedwongen vertrek een flinke afkoopsom. Fontein hielp Ajax onder meer aan een lucratief contract met de nieuwe hoofdsponsor Aegon.

Ervaren kracht

AZ-voorzitter Dirk Scheringa toonde zich ingenomen met de voormalige topman van Ajax. "Hij is een ervaren kracht, met nationale en internationale contacten. Daarmee kan hij AZ verder op de kaart zetten en de sponsoring en de uitstraling van de club naar een hoger niveau brengen."

Ook Fontein reageerde opgetogen. "Het voelde al direct goed aan toen ik daar de eerste gesprekken voerde. We waren er snel uit, binnen een week of twee. Dat is het voordeel van korte lijnen. AZ is een club met veel uitstraling en met een geweldige omgeving en sfeer. Ik kijk er naar uit om samen te werken met de andere twee directeuren, Marcel Brands en Toon Gerbrands, en met het bestuur. Ik hoop gezamenlijk AZ op een hoger peil te brengen en te houden."