ALMELO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1 gewonnen. De thuisclub speelde het laatste half uur met een man minder nadat scheidsrechter Jan Wegereef rechtsachter Emmanuel Boakye met twee keer geel van het veld had gestuurd.

Everton bracht de thuisclub net binnen het half uur aan de leiding, Garcia-Garcia stuurde hem de diepte in. De Braziliaan ontsnapte net aan buitenspel en de clubtopscorer maakte beheerst zijn achtste treffer van het seizoen. Daarvoor had doelman Wesley de Ruiter al de hulp van de paal gehad, bij een inzet van Lakic. Het was een verdiende voorsprong, omdat Heracles voluit het initiatief zocht.

Na de rust ging FC Utrecht op jacht naar de gelijkmaker. Leroy George liet een open kans onbenut en schoot de bal hard over het doel van Martin Pieckenhagen. De tweede gele kaart, die scheidsrechter Jan Wegereef trok voor Emmanuel Boakye, gaf de bezoekers een half uur een numeriek overwicht op het kunstgrasveld.

opstootje heracles-utrecht

Gelijkmaker

Tim Cornelisse zorgde met een fraai afstandsschot halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker (1-1). Pieckenhagen belette even later de doorgebroken Cedric van der Gun het scoren. De 2-1 viel nog dezelfde minuut wel aan de andere kant, waar Lakic voor het winnende Twentse doelpunt zorgde.