RIJSWIJK - RKC Waalwijk heeft na twee opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen in de Jupiler League. De koploper was vrijdagavond op eigen veld met 3-0 te sterk voor middenmoter Top Oss. Fred Benson (twee) en Tim Bakens maakten de doelpunten.

Voor RKC was het vrijdagavond dubbel feest. Medekoploper FC Zwolle verspeelde twee punten bij FC Dordrecht: 1-1. Beide treffers vielen in de laatste minuten. Eric Botteghin leek het duel aan de Krommedijk in de voordeel van FC Zwolle te beslissen. Diep in blessuretijd kwam de thuisploeg dankzij Nassir Maachi alsnog langszij.

Volendam

Nummer drie FC Volendam won wel, met 3-0 van FC Omniword. De Noord-Hollandse brigade van trainer Stanley Menzo staat nog steeds vijf punten achter op RKC Waalwijk.

Voor FC Volendam scoorden Aaron Meijers, Bernard Hofstede (strafschop) en Jack Tuyp. Voor de laatste was het zijn achttiende competitietreffer. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met topscorer Gunter Thiebaut, de spits van MVV. De Limburgse ploeg bleef bij FC Den Bosch op 1-1 steken.

ADO

Het opbloeiende ADO Den Haag bleef voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. De ploeg van de scheidende trainer Wiljan Vloet versloeg in eigen huis AGOVV Apeldoorn met 3-0. Virgilio Teixeira, Rick Hoogendorp en Wesley Verhoek hielpen hun ploeg in de slotfase binnen zes minuten aan de vierde zege in de laatste vijf duels.

Veendam maakte bij Helmond Sport een einde aan een slechte reeks van veertien duels zonder overwinning. De Groningse ploeg zegevierde met 2-1 in Brabant. Angelo Zimmerman zorgde met een benutte strafschop in de laatste minuut voor een prettige terugreis naar Veendam.