Vliegramp komt hard aan

RIJSWIJK - In steeds meer gemeenschappen in ons land wordt duidelijk dat onder de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Tripoli (Libië) mensen zijn uit de eigen gemeente, van de eigen (voetbal)club of uit de eigen werkkring.

Hoewel de officiële bevestiging nog niet is gekomen, kiezen sommige gemeenten of werkgevers er al wel voor om bekend te maken dat zij rouwen om het verlies van een collega of bekende.

Zo liet burgemeester Hubert Bruls van Venlo weten dat er twee inwoners van Venlo op de passagierslijst van de Airbus van Afriqiyah Airways stonden. Hij heeft de naaste familie inmiddels zijn medeleven betuigd.

''Als burgemeester sta je op zo'n moment machteloos en kun je niets anders dan mensen persoonlijk laten weten dat je met ze meeleeft en er voor hen bent als dat nodig is'', liet hij weten.

Rechercheur

De politie Brabant Zuid-Oost maakte bekend dat de vliegtuigramp het leven heeft gekost aan een rechercheur van het korps en zijn echtgenote.

De man was teamleider van het Team Grootschalige Opsporing van de recherche. ''Het verlies binnen het politiekorps is hard aangekomen'', aldus de politie.

In Mook (Limburg) gelastte burgemeester Rob Persoon woensdag de raadsvergadering af omdat een vader en zijn twee kinderen uit die gemeente in het neergestorte vliegtuig zaten.

Burgemeester Rianne Donders-van Leest van Geldrop liet donderdag weten dat haar oudste zoon Pim met zijn vriendin is omgekomen bij de crash.

In Groesbeek hield voetbalvereniging De Treffers een minuut stilte wegens het overlijden van de vrouw en twee kinderen van een clublid.

Tip de redactie