Buitenland betuigt medeleven met nabestaanden

BRUSSEL - Uit het buitenland stromen de condoleances in verband met de vliegtuigcrash in Tripoli binnen. Bij de ramp kwamen woensdagochtend 61 Nederlanders om het leven.

EU-president Herman Van Rompuy heeft demissionair premier Jan Peter Balkenende woensdag gecondoleerd in verband met de vliegtuigcrash in Tripoli. In een boodschap aan Balkenende laat Van Rompuy weten geschokt te zijn door de ramp.

Hij betuigt de Nederlandse regering en het Nederlandse volk zijn diepste medeleven en sympathie.

Barroso

Ook voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigramp.

"Met zeer grote bedroefdheid heb ik het bericht vernomen over het tragische verlies aan mensenlevens, volgend op het verschrikkelijke vliegtuigongeluk vanochtend in Tripoli, dat heeft geleid tot de dood van 61 Nederlandse slachtoffers", aldus Barroso woensdag.

De Portugees heeft namens de hele Europese Commissie zijn condoleances aangeboden aan premier Jan Peter Balkenende en de nabestaanden.

Aruba

De minister-president van Aruba Mike Eman heeft dinsdagavond de Nederlandse regering, de Nederlandse bevolking en de nabestaanden van de vliegramp gecondoleerd in verband met de vliegtuigcrash in Tripoli.

In een brief schrijft premier Eman dat de gedachten van de Arubaanse regering uitgaan naar de slachtoffers, hun familie en hun dierbaren.

Antillen

Ook de Antilliaanse minister-president Emily de Jongh-Elhage heeft woensdag brieven verstuurd aan koningin Beatrix en premier Balkenende waarin ze namens de regering en de bevolking van de Nederlandse Antillen haar medeleven betuigt.

"Het nieuws van het vliegtuigongeluk bij Tripoli waarbij zo veel Nederlanders zijn omgekomen heeft ook de Antilliaanse gemeenschap en de regering van de Nederlandse Antillen diep geschokt. Ik moge u verzoeken namens de bevolking van de Nederlandse Antillen ons medeleven over te willen brengen aan de nabestaanden van de slachtoffers. Onze gedachten zullen deze moeilijke dagen bij hen zijn."

NUwerk

Tip de redactie