HAARLEMMERMEER - Het woensdag bij Schiphol gecrashte vliegtuig van Turkish Airlines trekt nog steeds veel bekijks. Het was zondag heel druk op de A9 met mensen die een glimp probeerden op te vangen van de Boeing 737.

Doordat bestuurders langzamer gingen rijden en niet opletten, gebeurden er vier tot vijf kopstaartbotsingen, met alleen blikschade.

Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag.

Schermen

Het wrak is door schermen niet te zien vanaf de A9, maar dat weerhield mensen niet. De politie zorgde ervoor dat het verkeer bleef rijden en trad op als het nodig was.

In tegenstelling tot zaterdag stond niemand zonder noodzaak stil op de snelweg. Zaterdag negeerden tien automobilisten wel de afzettingen en waarschuwingsborden. Daarvoor kregen zij een bekeuring van 150 euro.

Lopend

Enkele tientallen mensen probeerden zondag lopend of fietsend in de buurt van de verongelukte Boeing te komen. Ze werden weggestuurd door de politie, aldus een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer.

In het gebied rond het vliegtuig geldt een noodverordening. Mensen die er niets te zoeken hebben, kunnen een boete verwachten van ongeveer 250 euro.