AMSTERDAM - De nazorg aan de slachtoffers van de crash bij Schiphol wordt gefrustreerd. Dat zegt directeur van Slachtofferhulp Nederland Jaap Smit vrijdag in RTL Nieuws.

De hulporganisatie wacht nog altijd op de passagierslijst van de Boeing 737 van Turkish Airlines die woensdag neerstortte bij Schiphol.

Zolang die lijst er niet is, kan Slachtofferhulp geen contact opnemen met de slachtoffers. Waarschijnlijk krijgt de organisatie de lijst zaterdag.

Psychische problemen

Door het uitblijven van zorg blijven eventuele psychische problemen onbehandeld. Slachtofferhulp vreest dat de schade hierdoor erger wordt. Een slachtoffer ondervraagd door RTL Nieuws gaf aan geen verwijzing voor psychische hulp te hebben gehad.

Slachtofferhulp waarschuwt slachtoffers om niet te snel in zee te gaan met letselschadeadvocaten.De organisatie benadrukt dat er geen haast is bij het eisen van een schadevergoeding.

Oorzaak

Pas als duidelijk is wat de oorzaak van het ongeluk is en wie hiervoor aansprakelijk is, moeten slachtoffers gaan proberen hun schade te verhalen, vindt Slachtofferhulp.

Turkish Airlines liet vrijdag weten dat nabestaanden van dodelijke slachtoffers op vijftigduizend euro schadevergoeding kunnen rekenen.

Gewonden die in het ziekenhuis zijn opgenomen krijgen vijf- tot tienduizend euro.