Er zijn weer stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden in het rampgebied waar vlucht MH17 is neergestort in Oekraïne. 

Dat meldt het Ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag.

Vorige week waren Nederlanders ook al samen met de OVSE en de lokale rampenbestrijdingsdienst SES op de rampplek. Toen werden er ook stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden. Dinsdag lukte dat opnieuw.

Het gebied is nog niet veilig genoeg om de gehele missie elke dag te laten terugkeren. Zo werden er dinsdag enkele beschietingen gehoord en zijn de leden van de missie alweer vertrokken richting de Oekraïense stad Charkov.

De rebellen stellen echter de onderzoekers te beveiligen in het gebied. ''Wij garanderen hun veiligheid'', zei vicepremier Andrej Poergin van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax''Wij zullen alles doen om hun werk te vergemakkelijken'', aldus Poergin.

Ceremonie

De stoffelijke resten worden daar onderzocht waarna ze later worden overgebracht naar Nederland. Dat gebeurt weer op dezelfde ceremoniële wijze als voorheen. De persoonlijke bezittingen worden na onderzoek in Nederland aan de nabestaanden overgedragen.

Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. 289 slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het toestel is vermoedelijk uit de lucht geschoten door een raket van de Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.

Rutte

Minister-president Mark Rutte is de komende drie dagen op werkbezoek in Maleisië en Australië om te praten over de laatste ontwikkelingen van de vliegramp. Hij is dinsdag vertrokken voor het driedaagse bezoek, laat de Rijksoverheid weten.

Dossier vliegramp | Chronologie vliegramp l Het conflict in Oost-Oekraïne