Deze week zijn elf slachtoffers van de rampvlucht MH17 geïdentificeerd, onder wie acht Nederlandse. Nu is in totaal de identiteit van 262 slachtoffers vastgesteld, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. 

168 van de 262 geïdentificeerde slachtoffers komen uit Nederland.

Het toestel van Malaysia Airlines werd op 17 juli neergeschoten in het luchtruim van Oekraïne. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Het team specialisten is nog steeds druk bezig met de identificatie in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar werken experts uit meerdere landen. Ze kijken onder meer naar DNA-materiaal, vingerafdrukken en gebitsgegevens van de slachtoffers. Het kan nog ''enige tijd duren'' voordat alle slachtoffers zijn geïdentificeerd, laat het ministerie weten.

Herdenking

Gemeenten mogen zelf invulling geven aan 10 november, de dag waarop de Nationale Herdenking van de slachtoffers van MH17 plaatsvindt. Er komen vanuit de rijksoverheid geen landelijke richtlijnen, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

De Nationale Herdenking vindt plaats in de Amsterdam RAI en is rechtstreeks via de televisie te volgen tussen ongeveer 13.00 en 14.00 uur. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden.

Er zal daar ook een minuut stilte worden gehouden, maar er geen tijdstip voorzien waarop dit landelijk gebeurt.

Dossier vliegramp | Chronologie vliegramp l Het conflict in Oost-Oekraïne