Al het materieel en spullen die voor de repatriëringsmissie naar Oekraïne waren vervoerd, zijn weer teruggebracht naar Nederland. 

Het gaat onder meer om voertuigen en gereedschappen, zo meldde Defensie maandag. Een C-130 Hercules en een Australisch C-17-transporttoestel zijn bijna vijftig keer heen en weer gevlogen tussen Oekraïne en de vliegbasis Eindhoven.

De spullen konden weer terug, omdat het kabinet op 6 augustus besloot om de missie voorlopig te stoppen in verband met de toegenomen spanningen en verslechterende veiligheidssituatie in het gebied waar de Maleisische Boeing in juli werd neergehaald.

Een C-130 Hercules en een Australisch C-17-transporttoestel zijn bijna 50 keer heen en weer gevlogen tussen Oekraïne en Nederland. In dit aantal zijn volgens een woordvoerster van Defensie ook de transporten meegeteld van stoffelijke overschotten, bezittingen van slachtoffers, experts en missieleden.

Een klein team is achtergebleven in Oost-Oekraïne. Het kabinet wil de missie hervatten zodra de omstandigheden zijn verbeterd.

Dossier vliegramp | Chronologie vliegramp l Het conflict in Oost-Oekraïne