De gemeente Hilversum verwacht zondag grote belangstelling voor de herdenking van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. 

De herdenking van de crash, die precies een maand geleden gebeurde, bestaat uit een stille tocht en een bijeenkomst in de Sint-Vituskerk. Vijftien van de 298 slachtoffers kwamen uit Hilversum of hadden een band met de gemeente.

Aan het begin van de stille tocht, om 13.45 uur, worden 298 witte ballonnen opgelaten, een voor elk van de slachtoffers van het in Oekraïne neergehaalde toestel.

Deelnemers aan de tocht, een initiatief van twee Hilversummers, worden opgeroepen witte kleding dragen. De gemeente vraagt haar inwoners bovendien de vlag halfstok te hangen.

De herdenkingsbijeenkomst in de Sint-Vituskerk begint om 15.00 uur. Mocht de kerk vol zijn, dan is de bijeenkomst buiten te volgen op grote beeldschermen.

Bij de Hilversumse slachtoffers gaat het volgens de gemeente om drie gezinnen, een echtpaar en een jongen. In de gemeente ligt ook de Korporaal van Oudheusdenkazerne, waar de slachtoffers worden geïdentificeerd.

149

Zaterdag werd duidelijk dat precies de helft van het aantal mensen dat aan boord zat van MH17 is geïdentificeerd. Het Landelijk Team Forensische Opsporing liet dat weten via een besloten forum voor nabestaanden. Karel van Oosterom, vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, bevestigde het aantal identificaties van 149 via Twitter

Vrijdag meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie dat 127 slachtoffers waren geïdentificeerd. Daar zijn nu 22 indetificaties bijgekomen. Veertien hebben de Nederlandse nationaliteit.

Dossier vliegramp | Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp

Het conflict in Oost-Oekraïne