Schiphol gaat de steunbetuigingen aan de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17 zondagavond verhuizen naar een andere plek.

Verse bloemen en kaartjes, knuffels, foto's, brieven en tekeningen komen te liggen in de voetgangersverbinding onder het World Trade Center op het vliegveld.

Van de bloemen die er al langer liggen, worden de kaartjes afgehaald. Deze worden ook in de nieuwe ruimte gelegd, liet Schiphol donderdag weten. Op de nieuwe plek kunnen mensen nog steeds condoleanceboeken tekenen.

Na de vliegramp in Oekraïne ontstond buiten bij vertrekhal 3 een enorme bloemenzee ter nagedachtenis aan de slachtoffers, maar daar hadden de bloemen en andere steunbetuigingen wel te lijden onder het weer. In de nieuwe ruimte binnen is de bloemenzee beter beschut.

Ook nemen de blijken van medeleven bij de vertrekhal veel ruimte in en zitten ze nooddeuren en draaideuren in de weg.

De nieuwe plek in de zogeheten Traverse is een afgesloten ruimte en ligt op ongeveer 250 meter loopafstand van de huidige locatie. Mensen kunnen er terecht tussen 07.00 uur 's ochtends en 19.00 uur 's avonds.

De bloemenzee blijft er enkele maanden liggen, liet een woordvoerster weten. Er zijn inmiddels al zo'n 40 condoleanceboeken getekend. Schiphol werkt ook aan een permanent gedenkteken voor de slachtoffers van de rampvlucht, maar het is nog niet bekend hoe dat eruit komt te zien.

Dossier vliegramp | Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp

Het conflict in Oost-Oekraïne