Uit nieuwe informatie blijkt dat in het rampgebied in Oekraïne nog altijd tachtig lijken niet zijn geborgen, zegt de Australische minister Julie Bishop van Buitenlandse Zaken.
 

Daarom zijn de experts vastberaden om toch toegang te krijgen tot het gebied waar vlucht MH17 neerstortte, zegt Bishop. 

De minister is bang dat Rusland actief probeert om toegang tot het rampgebied te verstoren. "We hebben een team klaarstaan, we hebben experts die aan het werk kunnen, en we kunnen niet op de plek komen.''

Inmiddels zijn 227 kisten met stoffelijke resten van de slachtoffers naar Nederland gebracht. In Hilversum worden de overblijfselen geïdentificeerd. Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd op 17 juli uit de lucht geschoten boven Oekraïne. In totaal kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 195 Nederlanders.

Nationale rouw

In Australië wordt volgende week donderdag een dag van nationale rouw gehouden om de slachtoffers te herdenken.

Volgens premier Tony Abbott wordt in Melbourne een speciale herdenkingsdienst gehouden, omdat 16 van de 38 Australische slachtoffers uit de staat Victoria kwamen. Melbourne is de hoofdstad van de staat. Ook zullen de vlaggen op overheidsgebouwen halfstok hangen, schrijven Australische media.

Het toestel van Malaysia Airlines werd op 17 juli uit de lucht geschoten boven Oekraïne. Aan boord van de MH17 zaten onder andere 195 Nederlandse slachtoffers.

''We rouwen om allemaal, maar in het bijzonder voor de 38 mannen, vrouwen en kinderen die uit Australië kwamen'', aldus Abbott.

Dossier vliegramp | Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp

Het conflict in Oost-Oekraïne