Het eerste slachtoffer van de vliegramp in Oekraïne is in de kazerne in Hilversum geïdentificeerd. Het gaat om iemand met de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag laten weten. 

De familie en de burgemeester van de woonplaats van de overledene zijn hierover geïnformeerd. 

De identiteit van het Nederlandse slachtoffer wordt niet openbaar gemaakt, ook niet of het een man of vrouw is. 

Een team van meer dan tweehonderd specialisten werkt in Hilversum aan de identificatie van de slachtoffers van de ramp. Het kan nog maanden duren voordat alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. 

Laatste colonne

Iets voor 19.30 uur kwam de voorlopig laatste colonne van lijkwagens aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. 

Het was zaterdag voorlopig het laatste transport van lichamen van slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. De rouwwagens vervoerden 38 kisten.

Langs de weg naar de kazerne stonden opnieuw duizenden mensen, nog veel meer dan de afgelopen dagen. Het lijkt de drukste dag tot nu toe.

In totaal zijn nu 227 lijkkisten overgebracht naar de Hilversumse kazerne. Daar worden de lichamen geïdentificeerd. Bij de crash kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 194 Nederlanders.

Op de plaats van de ramp liggen nog menselijke resten. Wanneer die naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp | Traject repatriëring

Het conflict in Oost-Oekraïne