De vliegschool van Lufthansa wist van de depressies waaraan de latere copiloot van Germanwings had geleden. Dat blijkt uit een e-mail uit 2009 van de copiloot aan de school.

Die e-mail stuurde hij voordat hij zijn tijdelijk gestaakte opleiding hervatte.

Hij lichtte de school daarin in over de afgelopen ''zware depressieve periode'' die hij had doorgemaakt. Lufthansa, moederbedrijf van Germanwings, maakte dat dinsdag bekend.

De man liet naar alle waarschijnlijkheid vorige week dinsdag bewust het toestel van Germanwings neerstorten in de Franse Alpen. Hij sleurde 149 mensen mee in de dood.

Alle stoffelijke overschotten op de plek waar het toestel in de Franse Alpen is neergestort, zijn inmiddels geborgen. Dat meldden Duitse media dinsdag op basis van informatie van de Franse gendarmerie.

Video

Volgens de Duitse krant Bild en het Franse blad Paris Match is er een video gevonden van de laatste minuten van de vlucht. De bladen laten op hun site geen beelden van de video zien.

De video duurt enkele seconden en laat zien wat er de laatste momenten aan boord gebeurt. De digitale video werd op de rampplek gevonden door iemand rond het onderzoek op die plek.

Er zijn op de beelden volgens de kranten geen personen te zien. Het is niet bekend wie de beelden heeft gemaakt.

Stille tocht

Honderden mensen hebben dinsdagavond in Deurne wind en regen getrotseerd en meegelopen met een stille tocht voor Iris Claassen. De 20-jarige Claassen kwam, als enige Nederlander, om bij de vliegramp met het toestel van Germanwings in de Franse Alpen.

Veel deelnemers hadden bloemen en witte ballonnen bij zich om de vrouw te gedenken.

Dossier vliegramp Germanwings