De verzekeraars van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben 300 miljoen dollar (280 miljoen euro) beschikbaar voor uitkeringen aan nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigramp van vorige week.

Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Lufthansa heeft toegezegd ruimhartig om te gaan met smartengeld voor de nabestaanden. Lufthansa is de moedermaatschappij van Germanwings. 

Vorige week stortte een passagiersvliegtuig van Germanwings neer in de Franse Alpen. Daarbij kwamen alle 150 inzittenden om het leven. Het lijkt erop dat de copiloot het toestel moedwillig heeft laten dalen.

De openbaar aanklagers zeggen geen indicatie te hebben gevonden voor een motief om het vliegtuig te laten neerstorten. Ook hebben ze geen aanwijzingen voor een lichamelijke ziekte gevonden.

Daling

Uit gegevens van de cockpit voice recorder (CVR) blijkt dat de gezagvoerder de cockpit even had verlaten. De copiloot bleef achter en deed vervolgens de deur niet meer open.

Hij schakelde de automatische piloot uit en zette handmatig een daling in. Daarna crashte het toestel op een berghelling.

Jubileum

Lufthansa heeft het feest afgeblazen dat zou worden gehouden vanwege het zestigjarige bestaan. Het bedrijf liet dat dinsdag weten, aldus Duitse media. Het jubileum zou op 15 april worden gevierd.

Overzicht: Dit is wat we nu weten over de vliegramp in Frankrijk