De Nijmeegse Vierdaagse gaat dinsdag weer van start. In tegenstelling tot de voorlaatste edities worden er geen tropische temperaturen verwacht. Het wandelevenement start bewolkt, maar vanaf woensdag is er meer kans op zon. Het wordt volgens Weerplaza 20 tot 24 graden.

"Alleen de dinsdag kan echt somber verlopen", vertelt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. Die dag valt mogelijk een kleine hoeveelheid motregen.

In de loop van de dag wordt het droog en breekt de zon door, maar dat gebeurt pas nadat de eerste lopers aankomen op de Wedren. Het wordt ongeveer 20 graden, maar de temperatuur kan oplopen als de zon flink doorbreekt.

De rest van de Vierdaagse blijft vermoedelijk droog, maar er kan volgens Janssen niet gegarandeerd worden dat geen regen gaat vallen. "Als er een bui valt, dan verwacht ik niet dat het flinke stortbuien worden."

Er is vanaf woensdag meer ruimte voor de zon. Het wordt die dag enkele graden warmer dan dinsdag. Zowel donderdag en vrijdag wordt het in de buitengebieden ongeveer 24 graden. In de dorpen en steden wordt het mogelijk iets warmer.

Lopers steken fakkels aan bij start eerste dag Vierdaagse
70
Lopers steken fakkels aan bij start eerste dag Vierdaagse