Jonge kinderen die dit jaar willen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn aankomend jaar gevrijwaard van loting. De vrijstelling geldt alleen voor personen die geboren zijn in 2004, 2005, 2006 of 2007. 

De organisatie wil hiermee meer jonge deelnemers een kans geven mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. De stichting achter het populaire wandelevenement vindt het belangrijk om de wandelsport onder jongeren te stimuleren.

Twaalfjarige debutanten zijn al jaren vrijgesteld van het lotingsproces. Ook wandelaars die de Nijmeegse Vierdaagse al een keer succesvol hebben afgerond of bij de twee vorige edities zijn uitgeloot, zijn verzekerd van een startbewijs.

De 103e editie van het grootste wandelevenement ter wereld vindt plaats van 16 tot en met 19 juli. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 4 februari inschrijven. Er zijn 47.000 startplekken te vergeven.

De organisatie meldt verder dat het inschrijfgeld op 84 euro uitkomt door de verhoging van het btw-tarief naar 9 procent. Wandelschoenenproducent LOWA verbindt zich vanaf deze editie voor minstens vier jaar als hoofdsponsor.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!