De derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen heeft donderdag opvallend veel uitvallers opgeleverd. De hitte en de heuvels in Groesbeek zijn 1.225 wandelaars te veel geworden, aldus de organisatie.

Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de negenhonderd en duizend lopers. Veel lopers vonden het donderdag warmer dan op de eerste twee wandeldagen, maar er waren geen speciale hittemaatregelen van kracht.

Vrijdag wordt volgens de meteorologische dienst van de Vierdaagse ook een warme dag zonder wind en met een temperatuur van rond de 30 graden Celsius. Op de Sint Annastraat in Nijmegen, waar elk jaar de feestelijke intocht van het Vierdaagse-legioen plaatsheeft, wordt het door de drukte en de bebouwing nog enkele graden warmer.

Bezoekers van de intocht krijgen het advies vooral bescherming tegen de zon mee te nemen en, net als de lopers, veel en vaak te drinken.

41.304 lopers beginnen vrijdag aan de laatste wandeldag. Ze lopen dan naar het Brabantse Cuijk. Via een speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas keert het legioen terug naar Gelderland voor de intocht.

Zo haal je als deelnemer Vierdaagse lachend de finish
104
Zo haal je als deelnemer Vierdaagse lachend de finish