Handhavers van de gemeente Nijmegen hebben tot nu toe 52 minderjarigen betrapt die alcoholhoudende drank mee wilden nemen naar de Vierdaagsefeesten, maakt de gemeente donderdag bekend.

De minderjarigen hadden bijna allemaal limonade- of waterflesjes gevuld met drank. Omdat alle betrapte jongeren hun drank zonder problemen inleverden, zijn tot nu toe alleen waarschuwingen en nog geen boetes uitgedeeld.

Het drinken en het vervoeren van drank is verboden voor jongeren onder de achttien jaar. De horecazaken blijken zich tijdens de Vierdaagse goed aan het alcoholverbod te houden, maar veel jongeren nemen eigen drank mee.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen zei kort voor de Vierdaagse dat hij "helemaal klaar was met het grote aantal jongeren dat letterlijk en figuurlijk uit de goot gehaald moet worden".

Volgens de gemeente is deze week tweemaal gecontroleerd bij treinstation Nijmegen. Donderdag en vrijdag volgen meer controles. De gemeente noemt de actie tot dusverre geslaagd. De Vierdaagsefeesten duren nog tot vrijdagavond.

Tot nu toe trekken de Vierdaagsefeesten, die sinds afgelopen weekend iedere avond worden gehouden, een recordaantal bezoekers. Al bijna een miljoen mensen zijn op de feesten afgekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!