Er komt dit jaar geen app meer voor Vierdaagse-lopers die een mobiel Apple-toestel gebruiken. Na dagenlang gesleutel aan de app bleek die dinsdag nog niet te werken. Dat was voor marsleider Henny Sackers reden om de stekker uit de app te trekken. De versie voor Android-toestellen werkt wel.

De app bestaat enkele jaren en is razend populair, omdat familie van lopers via de app kan volgen waar hun deelnemer is en hoe laat deze denkt te finishen in Nijmegen.

Mobiele bereikbaarheid is in de regio Nijmegen tijdens de Vierdaagse vaak een probleem door overbelasting van het netwerk. De Vierdaagse-organisatie verstuurt mededelingen en adviezen via de app.

In de nieuwe app voor deze Vierdaagse bleek eerst een groot datalek te zitten. Daardoor waren privégegevens van gebruikers bereikbaar. Ondanks aanpassingen bleef de iOS-versie veiligheidsproblemen vertonen.

Marsleider Sackers is "behoorlijk geïrriteerd" door het werk van de ontwikkelaar. Na de Vierdaagse buigt de organisatie zich over een schadeclaim.